Speak with our specialist Lyme Disease Team: Call +44 (0)203 095 0009
Speak with our specialist Lyme Disease Team: Call +44 (0)203 095 0009

Collaborating with: BCA-Clinic & MakeWell

Speak with our specialist Lyme Disease Team:
Call +44 (0)203 095 0009

Opening Hours: Monday to Friday, 10:00 to 17:30

Collaborating with: BCA-Clinic & MakeWell

CALLING TIME ON LYME: UK LYME DISEASE CONFERENCE 2019

Please note that all discussion topics are only a brief summary of what each speaker will cover. There are many topics and areas related to Lyme that will be covered. It is also possible that unforeseen changes to the agenda may also occur last minute.

Time:

Who / What:

Length:

Description:

8:45am

Registration & Coffees/Teas

30 mins

Attendees arrive, coffee/tea, meet/greet & browse exhibitors

9:15am

Move to conference room

 

Attendees to find their seats

9:30am

Dr Joshua Berkowitz (UK) Founder & Medical Director of Lyme Disease Clinic, UK.

15 mins

Welcome speech. Set out agenda for the day. Background to today’s event, relevance to the UK and 2019.

9:45am

Dr Katerina Jenkins (UK). Director and Co-founder of TBD-Diagnostics GmbH; Director and Scientific Consultant at VJ Scientific Ltd

30 mins

What doctors look for in the current testing and the work that is being done to improve diagnostics.

10:15am

Dr Carsten Nicolaus (Germany) Medical Director & Founder of BCA-clinic Specialists for tick-borne diseases

60 mins

Diagnostics as well as existing and new treatment protocols for Lyme Disease (including discussion about Disulfiram & the latest from the Nov’19 Ilads conference)

11:15am:

Coffee break

15 mins

Opportunity to chat/meet – Teas/coffee served

11:30am

Dr Radek Klubal (Czech Republic) Medical Director, Consultant in Allergy, Clinical Immunology and Infectious Diseases, Medical Centre Prague.

45 mins

Stem cell research and treatment in tick borne diseases. A general overview and description of what is available already and what future techniques can be expected.

12:15pm

Q&A panel for the morning speakers

30 mins

Questions & Discussion from the audience

12:45pm

Lunch & viewing exhibitors

1 hour

Opportunity for meet/greet and viewing exhibitors.

1:45pm

Lydia Madrigal (Germany) Nutritional and Biomedical Scientist, MSc, Make Well Nutritionals

45 mins

Nutrition and Supplements for Lyme Disease Patients.

2:30pm

Dr Mariano Bueno (Spain) Medical Director, Biosalud Clinic & Day Hospital (Zaragoza & Madrid)

50 mins

Chronic Lyme Disease is not only a multisystemic multi-infection. It requires a specific environment to activate the disease. Which tests do we need for a complete diagnosis on each patient? How can we get a personalized Integrative Medicine Protocol approach?

3:30pm

Dr Carsten Nicolaus (Germany) Medical Director & Founder of BCA-clinic Specialist for tick-borne diseases

50 mins

Lyme Disease in pregnancy and in children

4:30pm

Q&A panel and closing remarks

30 mins

Questions from the audience & closing remarks

5.00pm

Close down event / Stands remain open until 5:30pm

30 mins

Final opportunity to view exhibitors and meet patients and speakers before close

The 50 minutes timings for each speaker also allows 10 minutes for a bit of over run, as well as the set up for the next speaker before they go on stage.